ÇEVRE Haber Girişi : 12 Haziran 2024 11:00

Alavya'da Alaçatı'yı Sevmenin Bedeli, 35 Ton Çöp

Alavya'da Alaçatı'yı Sevmenin Bedeli, 35 Ton Çöp
Alavya Otel, (Alaçatı'yı seviyoruz) projesiyle rekora imza attı. Gönüllü hareketiyle 2 bin 500 kişiyi bir araya getirdi. Tam 300 hafta boyunca, her pazartesi günü Alaçatı sokaklarından çöp topladı. Toplanan çöp 35 tonu geçti.

 

 

Sürdürülebilir turizm anlayışıyla Alaçatı’da hizmet veren Alavya Otel’in, daha temiz bir çevre için başlattığı gönüllü çöp toplama hareketi, 2 bin 500 kişiye yakın gönüllü katılımcı, komşu işletme ve Çeşme Belediyesi’nin de katkılarıyla 300. haftasına ulaştı.

 

 

 

 

 

Alavya ekibi 300. hafta kapsamında yine sokaklara çıktı. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ve Alavya’nın Kurucusu, Polimeks Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca'nın katılımıyla yine Alaçatı sokaklarını dolaşıp çöp topladı.

 

 

 

 

 

Çevre bilinci olan nesiller yetiştirmek, gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak ve doğal mirasın korunmasına katkı sağlamak amacıyla başlatılan gönüllü çöp toplama hareketinde şimdiye kadar yaklaşık 35 ton çöp toplandı. 

 

 

 

 

 

Amerikan Forbes dergisi tarafından açıldığı ilk yılda “Türkiye’ye gitmek için 10 neden” arasında gösterilen Alavya Otel’in Müdürü Özlem Gülses, sürdürülebilir turizmi merkezlerine aldıklarını söyledi.

 

 

 

 

 

Su kullanımından karbon emisyonunu düşürmeye kadar bir dizi önlemle hizmet verdiklerine dikkat çeken Gülses “Çevre ve doğaya saygı ile sürdürülebilir bir yaşam mümkün. Ama tek başlarına yeterli değil. Bu nedenle ihtiyaçlarımızı yerel üreticilerden satın alıyor ve yerel ekonomiyi canlandırmak için yerel zanaatkarlarla çalışıyoruz. Alaçatı için daha temiz bir gelecek inşa etmek adına tüm dostlarımızla bilinçli kaynak kullanımı ve tasarrufu benimsiyoruz” dedi.