Akıllı şehirlere robotik çözümler

Tüm dünya ile ortak tema olan “Akıllı Şehirler” kapsamında projeler geliştiren öğrencilerin bir araya geldiği Dünya Robot Olimpiyatı’nda ayrıca eğitici robot turnuvaları da yer alacak.

Akıllı şehirlere

robotik çözümler

Tüm dünya ile ortak tema olan  “Akıllı Şehirler” kapsamında projeler geliştiren öğrencilerin bir araya geldiği Dünya Robot Olimpiyatı’nda ayrıca eğitici robot turnuvaları da yer alacak.

2004 yılında birkaç Asya ülkesinde başlayan, 15 yılda dünyada 65’in üzerinde ülkede 70 binin üzerinde öğrencinin katılımıyla küresel bir oluşuma dönüşen Dünya Robot Olimpiyatı (World Robot Olympiad - WRO) dünyanın dört bir yanından çocuk ve genci bu yıl “Akıllı Şehirler” teması altında birleştiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Bilim Kahramanları Derneği ve İZFAŞ tarafından Türkiye’de beşinci kez düzenlenen Dünya Robot Olimpiyatı’nda bir araya gelen öğrenciler, sezon teması kapsamında geliştirdikleri projeleri sunacak. Gelecek şehirlerinin inşasında yeni konseptler, fikirler ve teknolojiler geliştiren genç bilim kahramanları ayrıca kendilerine verilen görevler kapsamında eğitici robot turnuvalarına katılarak robot ve kodlama becerilerini geliştirecek. 
Genç bilim kahramanları farklı kategorilerde bir araya gelecek
İlkokuldan üniversiteye dek dünyanın her yerinde tüm öğrencilerin yaratıcılık, tasarım, fikir üretme ve problem çözme gibi becerilerini eğitici robot yarışmaları ve aktivitelerle geliştirmek amacıyla bir araya getiren Dünya Robot Olimpiyatı, her sene belirlediği tema ile çocukların araştırma ve uygulama becerilerini geliştirip yazılım ve donanımsal özelliklere sahip robotlar geliştirmesini sağlıyor.
24 şehirden 579 öğrenci
Öğrencilere bilim ve teknoloji alanında kendilerini geliştirebilecekleri ve ifade edebilecekleri bir ortam sağlamayı hedefleyen Olimpiyat, farklı yaş gruplarında “Kurallı, Açık ve Futbol” klasmanlarında düzenlenecek.  Türkiye’nin 24 şehrinden 206 takım ve 579 öğrencinin katılacağı Olimpiyatta “Kurallı” klasmanında bir araya gelen öğrenciler, masa üzerinde kendilerine verilen hedeflere çözüm geliştirebilecek robotlar tasarlayıp kodlayacak. Genç bilim kahramanları, proje temelli olan “Açık” klasmanında “Akıllı Şehirler” teması kapsamında geliştirdikleri robotik çözüm önerilerini sunarken; “Futbol” klasmanında ise kendi tasarladıkları otonom robotlarına futbol oynatmanın heyecanını yaşayacak. 
Büyük Final Macaristan’da
Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye 2019'da 3 farklı klasmanda toplam 12 takım uluslararası turnuvalara katılma hakkı kazanacak. Farklı yaş gruplarında “Kurallı”, “Açık” ve “Futbol” klasmanlarında birincilik elde eden 5 takım, Kasım ayında Macaristan’da düzenlenecek 400’ün üzerinde takım ve 2 bin 500’ün üzerinde öğrencinin yer aldığı Dünya Robot Olimpiyatı’nın Büyük Finali’ne katılma hakkı kazanacak. Kalan 7 takım ise, farklı derecelendirmeye göre Ağustos ayında Danimarka ve Çin’de düzenlenen uluslararası turnuvalara katılma hakkı elde edecek. 

 


04.05.2019 10:16:00