Belediyeden 'Çeşmekart'lı ikamet promosyonu

Belediye, birinci adresi Çeşme olanlara sağlayacağı ‘Adresim Çeşme Kart’ ile alışverişlerde indirimden süreli ücretsiz otoparka büyük ayrıcalıklar vaat ediyor.

Türkiye’nin gözde turizm merkezi Çeşme yazın topladığı baş döndüren insan kalabalığını, yaz bitince eve dönüşler ardından kışın da sürdürülebilir kılmanın yollarını arıyor.

 

 

Merkezi hükümetten alınacak ödenek ve altyapı hizmet destekleri, hatta tüm kamu kurumları ve belediye kadrolarına ve belediye başkanı maaş tutarlarına bile doğrudan etki eden ‘ilçelerin nüfus yoğunluğu’ konusunda,  Çeşme’nin arayışı devam ediyor.

 

 

 

 

Çeşme Belediye Başkanı M.Ekrem Oran bu çabada vites yükseltti, tabiri caizse damping yaptı. Yaz aylarında otopark ücretlerinin bazı noktalarda 250-300 liraları bulduğu ilçede, Çeşme’de yaşamak isteyenlere özel avantajlar sağlayacak Çeşmekart ayrıcalıkları, bankaların kredi kartı ya da emekli maaşı promosyonlarını aratmayacak avantajlar içeriyor.

 

 

 

İNDİRİM VE ÖNCELİK

 

 

 

Çeşmekart ile vatandaşlar belediyeye ait sosyal tesislerden, anlaşmalı işletmelerden indirimli, belediye hizmetlerinden ve kültür sanat etkinliklerinden ise öncelikli faydalanabilecek. Yerleşim yeri Çeşme olanlara, Çeşme Belediyesi’ne ait 4 otopark 12 saat ücretsiz olacak. 

 

 

 

 

 

YAZ NÜFUSU MİLYONU

GEÇİYOR, KIŞIN 48 BİN 200

 

 

 

 

 

18 yaşını doldurmuş, ilçe sınırları içerisinde yaşayan ve birinci ikametini Çeşme’ye taşıyan vatandaşlar uygulamadan faydalanabilecek. 2 yıl süre ile verilen kartlar düzenli olarak yenilenecek, üyelik kapsamında verilen kart kişiye özel olacak, kart sahibi dışında başka biri tarafından kullanılamayacak ve haklar devredilemeyecek.  Akıllı telefon sahiplerinin mobil uygulama olarak kullanabileceği Çeşmekart’ın plastik olarak basılarak isteyen hemşehrilerine de verilebileceğini vurgulayan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, şunları söyledi:  “Bu kart ile amaçlarımızdan bir tanesi, Çeşme’de yaşayan vatandaşlarımızın adreslerini almasını cazip hale getirmek, diğer bir amacımız ise burada yaşayan yurttaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak. Kış nüfusumuz 48 bin 200 civarında, yaz nüfusumuzsa bir milyonu geçiyor. Burada yaşayan vatandaşlarımızdan birinci adreslerini Çeşme’ye taşımalarını istiyoruz. Böylece sadece belediye olarak değil, hastane, emniyet, kaymakamlık gibi tüm kamu kurumları kadrolarını artırarak, çok daha iyi hizmet verebileceğiz.”

 

 


08.11.2022 12:32:15