Çeşmeliler Cumhuriyet Bayramı’nı Pinhani ile kutladı

Cumhuriyetimizin 98. yılı Çeşme’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Kenti saran bayram coşkusu Pinhani konseri ile zirveye çıktı. Başkan Oran, “Biz hep biriz, hep buradayız. Bizler var oldukça Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır” dedi.

Önceki hatfa çevrecilerin, meslek örgütlerinin ve vatandaşların, "Yarımada'yı talan edeceği"ni iddia ettikleri ve BİZİM YARIMADA Gazetesi'nin Ekim Sayısında Manşete taşıdığı, "Çeşme Planı" olarak bilinen plana ilişkin, Danıştay'ca atanan bilirkişi heyetinin keşif duruşmasında, 'şehrin emini' olarak yer almayan ve belediyeyi temsilen yardımcı ya da meclis üyesi düzeyinde herhangi bir vekil de göndermeyen Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşme'deki görkemli Cumhuriyet Bayramı coşkusunun kaynağı Pinhani konserinde birlik mesajları verdi.   

 

"EKO, GEL KURTAR BİZİ"

 

 

Pinhani'nin 'hele bi gel" şarkısı, çevrecilerin o gün yanında göremedikleri Ekrem Başkan'a yönelik ayrı bir anlam kazandı: 

 

İçinden geleni söyle,kalırsa yazık olur

hayata küsüverirsin,hüzünler seni bulur

birşeyler yapabilirsem güzel gözlerin için

başından geçeni anlat, masaldır benim için

 

hele bi gel, uzaklar sana gelir

sen hele bi gel, bütün dertler bitiverir

hep seni bulur, uzun zor sıkıcı günler

yazık olur, hadi gel kurtar bizi

 

 

hele bi gel, uzaklar sana gelir

sen hele bi gel, bütün dertler bitiverir

hep seni bulur, uzun zor sıkıcı günler

yazık olur, hadi gel kurtar biziiii...

 

 

COŞKU ZİRVEDE  

 

 

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in kuruluş yıl dönümü, Çeşme’de büyük gurur ve heyecanla kutlandı. Kenti saran bayram coşkusu Fener Alayı ve Cumhuriyet Konseri ile zirveye çıktı.

 

Çeşme’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başlayan kutlamalar Adliye önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren 29 Ekim Kortej Yürüyüşü ile devam etti.

 

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Pinhani konserine gençler büyük ilgi gösterdi. En sevilen şarkılarını Çeşmeliler için seslendiren Pinhani izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

 

 

"BİZLER DE OMUZ OMUZA, YÜREK YÜREĞE OLALIM"

 

 

Cumhuriyet konserinde konuşan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem OranBizler böyle omuz omuza, yürek yüreğe olduğumuz sürece, yüreğimizden atamıza sevgimizi, cumhuriyet aşkımızı silebilecek yeryüzünde hiç bir kuvvet yoktur. Tüm dünyaya diz çöktüren Kurtuluş destanımızın ardından milletin egemenliğinden daha üstün bir iradenin olamayacağının ilan edilmesi ve ardından gelen devrimler bugün sahip olduğumuz, gözümüzden bile sakınmamız gereken tüm değerlerin ilk adımıydı” dedi.

 

Oran, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz hep biriz, hep buradayız. Bizler var oldukça Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır. Şimdi hep birlikte yeniden haykıralım; Yaşasın özgürlük! Yaşasın devrimler! Yaşasın laik, çağdaş, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti.”

 

 

 


02.11.2021 12:36:08