CHP'de 'Kontenjan Borsası' Narlıdere'de açıldı

CHP'nin teknokrat ve genel merkezde görevli isimleri, garanti seçilmenin büyüleyici kenti İzmir'de örgüt ziyaretleriyle 'Kontenjan Borsası'nı açtı. Eski Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli ilk gongu CHP Narlıdere'de 'çaldı'!

Seçim süreci yaklaştıkça, her koşulda şanslı ve seçilmesi 'garanti' görülen İzmir, Cumhuriyet Halk Partisi'nin potansiyel kontenjan adayları açısından, revaçta ve gezi durağı olmayı sürdürüyor. 

 

 

Bu dönemde yaz tatilinin de geçiş noktası olması konumuyla İzmir, CHP içinde her biri birbirinden 'ağır', 'istekli', 'örgütlerde görünmek isteyen' ve 'kendini yeniden hatırlatmak isteyen' parti teknokrat isimlerinin  gözdesi.

 

 

Yarımada da, CHP içinde daha önce milletvekilliği yapmış, akademisyen, DPT kökenli ve CHP Ekonomi Masası üyesi Rahmi Aşkın Türeli'nin CHP Narlıdere İlçe Örgütü ziyaretine tanıklık etti bugün.

 

 

İŞ BANKASI'NDA YÖNETİM KURULU ÜYESİYDİ 

 

 

 

CHP'nin kurumsal temsil ve parti görevlendirmelerinden kaynaklı pek çok kontenjan adayı potansiyeli taşıyan isimlere göre daha öykünülen ve istenen İş Bankası Yönetim Kurulu üyeliği gibi simgesel görevi de yerine getiren Rahmi Aşkın Türeli, parti mensuplarınca ağırlandı. 

 

 

'MASA'DA EKONOMİ  VARDI 

 

 

 

CHP Ekonomi Masası Üyesi Rahmi Aşkın Türeli, büyük bölümü 'masada' geçen ziyareti ile ilgili sosyal medya hesabında şöyle yazdı: 

 

 

"Bugün Narlıdere İlçemizi ziyaretimde İlçe Başkanımız Mesut Durgun, Belediye Başkanımız Ali Engin, 24. Dönem Milletvekilimiz Mustafa Moroğlu, İlçe Yöneticilerimiz ve Belediye Meclis Üyelerimizle bir araya geldik.

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasal şartlar ve yapılması gerekenler hakkında karşılıklı görüşlerimizi paylaştık.

Çok sıcak ve samimi bir ortamda geçen toplantıya yeni ilçe binalarında ev sahipliği yapan Chp Narlıdere İlçe Örgütümüze bu güzel toplantı için teşekkür ediyorum…"

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin özellikle yerel seçimlerde İzmir özelinde son zamanlarda, aday adaylarının birbirini budayan siyaset yapma anlayışı çerçevesinde; kentten yıllardır uzak olmasına ve Meclis'teyken bile kentin yerel siyasetinin seyircisi konumundaydı; kenti TBMM'de temsil eden ve Plan Bütçe Komisyonu'nda başarılı mesaisi ile hatırlanan Rahmi Aşkın Türeliİzmir Büyükşehir Belediyesi adaylığı için bile 'kafasını uzatan' teknokrat isimleri içinde yer alan, yandaş birkaç gazetede Aziz Kocaoğlu'na karşı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun adayı olarak adı çeşitli köşe yazılarında yer bulan Ankara'da mukim CHP'nin 'siyaset figürü' olarak öne çıkıyordu.

 

 

 

'SAHADA' EKONOMİ TURU YOKTU!

 

 

 

Türeli, CHP Narlıdere İlçe Örgütü ile ekonomiyi konuştu ancak sahada tek bir esnaf ya da tüccar ziyareti yapmaması dikkat çekti. 

 

 

Bu durumda  parti tabanında 'kontenjan borsası açıldı' yorumlarına sebep oldu.    

 

 

CHP Genel Merkezi'nde değerlendirilen anketler İzmir'de milletvekili sayısının da artabileceği beklentisini gündemde tutarken; kent, Genel Merkez bürokratları ya da teknokratları için gözde bir 'emeklilik" planı olarak 'milletvekili' ya da 'belediye başkanı' olma düşlerinin odağı olmayı sürdürecek gibi görünüyor. 

 

 

'CHP Kontenjan Borsası'nın ilk gongunun vurulduğu Yarımada,  daha çok sayıda ziyaretçinin vazgeçilmez ziyaret merkezlerinden olmayı ve aday adaylarını kucaklamayı sürdürecek. 

 

 

  

RAHMİ AŞKIN TÜRELİ KİMDİR?

 

 

 

Rahmi Aşkın Türeli, 15 Ekim 1963'te Amasya Merzifon'da doğdu. Babasının adı Feyzi Tunç, annesinin adı Yıldız'dır.

 

 

İktisatçı, Plancı; AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünü bitirdi. Yüksek Lisansını ABD'de Güney Kaliforniya Üniversitesi Ekonomi Bölümünde yaptı.

 

 

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatında planlama uzmanı olarak çalıştı. ODTÜ'de yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ekonomi dersleri verdi.

 

 

Türkiye ekonomisinin makroekonomik dengeleri, kriz, sanayileşme, işsizlik ve yoksulluk konularında çalışmalar yaptı.

 

 

Mülkiyeliler Birliği II. Başkanlığı ve Onur Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Mülkiye Araştırma Merkezinin Kurucu Başkanlığını yaptı.

 

 

İzmir Kültür ve Dayanışma Derneğinin ve Ege illeri dernek ve vakıflarının oluşturduğu EGEM Platformunun başkanlıkları görevlerinde bulundu.

 

 

Ankara'daki Ödemişliler Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Balkan İktisadi Araştırmalar ve Sosyal Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve İzmir BAL-GÖÇ Derneği Ankara Temsilcisi olarak görev yaptı.

 

TBMM'de 24.Dönem Milletvekili olarak Meclis'te yasama çalışmaları bazında muhalefetin İzmir'deki en çalışkan vekili sıfatıyla kayıtlara geçti.

 

38 meclis araştırması ve 35 kanun teklifi sunan Rahmi Aşkın Türeli, 492 yazılı önerge ve 25 sözlü soru önergesi vererek, 12 CHP İzmir Milletvekili arasında en üst sırada yer aldı.  

 

 

İngilizce bilen Türeli, evli ve 1 çocuk babasıdır. 

 

 

 

 

 

   


05.08.2022 01:18:00