Eylül Bebekler, Engelleri Yıkacak!

Özel gereksinimi olan bireylerin durumunu anlamak ve anlatabilmek için DEÜ güzel bir yöntem seçti. Projenin adı: Eylül Bebekler...Rektör Hotar, projeyi ülkeye yayma hedefiyle kamuoyuna toplantıyla duyurdu.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) özel gereksinimi olan bireylerin sosyal rollerine dikkat çekmek, engelsiz toplum konusunda farkındalık oluşturmak amacı ile ürettiği 'Eylül Bebekler’in tanıtımı İnciraltı Sağlık ve Sanat Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

 

Eylül Bebekler ile özel gereksinimi olan çocukların sıklıkla maruz kaldıkları akran reddini önlemek ve durumları hakkında bilgi edinilmesi amaçlanıyor.

 

Ulusala yayılması planlanan proje ile işitme yetersizliği, fiziksel yetersizlik, görme yetersizliği, down sendromu, albinizm, marfan sendromu ve dwarfism sendromuna da dikkat çekilecek.

 

Eylül Bebekler Lansman Toplantısı’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, proje ile ulusal düzeyde öncü bir girişim başlatmak istediklerini söyledi.

 

Toplantıda ayrıca 29 yıldır İzmir'e ve ülkemize yüksekokul olarak hizmet veren; gelecek yıldan itibaren yoluna fakülte olarak devam edecek DEÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi ile ilgili bilgiler de paylaşıldı.

 

Basın lansmanı, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Özel 75. Yıl Eğitim Kurumları’ndan gelen minik öğrencilerin Eylül Bebekler ile tanıştırılması ile son buldu.


10.12.2021 01:46:12