Faik Öztrak Çeşme'deki Bayramlaşmada Konuştu: "Bu Bayram Ağzımızın Tadı Kaçtı"

Çeşme, bayramlaşma için bir aradaydı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bayram kutladı, 12:00'den sonra müzik yasağının kalkması için gerekli koşulları sağlayanlar adına çağrıda bulundu. Öztrak, hükümeti zamlar üzerinden eleştirdi, "Ağzımızın tadı kaçtı" dedi.

 

Bayram tatili için Çeşme'ye gelen ve Çeşme Belediyesi tarafından organize edilen Çeşme Meydanı’ndaki bayramlaşma törenine katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

 

Bayramlaşmada CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Bedri Serter gibi isimler de hazır bulundu. 

 

 

ÇEŞME TV mikrofonuna konuşan ve konuşmasında zamları eleştiren CHP'li Faik Öztrak, ‘Bu bayram ağzımızın tadı kaçtı’ dedi.

 

 

Faik Öztrak, şunları söyledi: Tüm Çeşmeli hemşehrilerimize, tüm Türkiye'ye mutlu bayramlar diliyoruz. Son dönemde bayramlarda ağzımızın tadı kaçtı. İnsanlara (1 Mayısı bekleyin, size neler neler  vereceğiz dediler. Bir şey yok ortada, bugün üçüncü günü. Ama bundan sonra, sandık geldikten sonra,  hep beraber şeker tadında Ramazan bayramlarımızı idrak edeceğiz."

 

 

 

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN HATALARI NEDENİYLE BU SIKINTILARI ÇEKİYORUZ"

 

 

 

"Sadece bayramda bir kutu şeker bir tane de kolonya aldığınızda geçen seneye göre iki misli ödemek zorunda kalıyorsunuz. Ben iki üç gündür buradayım. Marketlere gidiyorum, konuşuyorum, insanlar yanıma geliyor. Hakikaten insanlar illallah etmiş vaziyette pahalılıktan. Ve biz bu pahalılığı, dünya diyorlar, şunu diyorlar bunu diyorlar, hiç ilgisi yok; tamamen yapılan, bu hükümetin yapmış olduğu hatalar nedeniyle çekiyoruz. Özellilkle de bu hükümetin başında olan Recep Tayyip Erdoğan'ın hataları nedeniyle bu sıkıntıları çekiyoruz. Ne dedi: Faiz sebep enflasyon sonuç, dedi. Merkez Bankası Başkanı'nı değiştirdi. Hazine ve Maliye Bakanı'nı değiştirdi. Arkasından faizleri düşürttürdü; bugün ülkenin geldiği hale bakın. Ne faiz düştü doğru düzgün, insanlar bugün çok daha fazla ödemek zorunda faizleri. O gün 19'du, bugün 30'lara yaklaştı, geçti. Yine baktığınız zaman o gün enflasyon 19'du, bugün yüzde 60'ı-o da TÜİK'in rakamlarına göre geçti. Bağımsız iktisatçıların yaptığı hesaplara baktığınız zamsn enflasyon yüzde 140'ları buluyor. Tabi bu da bizim vatandaşlarımızı, yerlileri, bizim vatandaşlarımızın tatil yapmasını engelliyor. Buna karşılık da komşu ülkelerden gelen turistler de buraları çok ucuza buluyorlar. 

 

 

 

"SAAT 12:00'DA SONRA MÜZİK SERBEST KALMALI"

 

 

"Açık havada bile ses önleme teçhizatlarını koymak suretiyle, etrafı rahatsız etmeden müzik yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla bütün yasaklar kalktı, bir tek bu yasağın kalkmaması; gerçekten anlaşılabilir gibi değil. O nedenle bir an önce gerekli tertibatın alınması ve çevredeki insanların rahatsız edilmemesi koşuluyla, bu standartlara uyan işletmelerin, gece 12:00'dan sonra da müzük yapmaları serbest kalmalı, özellikle yaz aylarında."

 

 

YERYÜZÜNDEKİ CENNET ÇEŞME

 

 

Çeşme Belediye Başkanı M.Ekrem Oran ise, basına  "Yeryüzündeki cennet Çeşme'den merhaba" diyerek başladığı bayram kutlaması mesajında şunları söyledi:

 

 

"Çeşme'den ülkemize ve dünyamıza, sağlık, barış, huzur ve güzellik mesajlarımızı iletiyoruz. Yeni düzenlenmiş meydanınımzda halkımızla beraber kucaklaşıyoruz. Pandemiden bu yana özleştik. Sarılmayı, kucaklaşmayı ilk kez bu pandeminin sonunda bayramlaşmayı, bayram tadında şeker tadında yapmak için gayret ediyoruz. Ekonomik koşullar ortada, ama biz buna rağmen Çeşme'de mümkün olduğu kadar halkımızın arkasında, onların da    sosyalleşme olanaklarını ÇEŞTUR üzerinden sağlayarak bugün buradayız.

 

 

Yeni sezonumuzu açtık, ot festivalimizle beraber, Çeşme ve dünya markamız Alaçatı ile beraber.  Artık pandeminin sonuna geldik ve bununla ilgili düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz. Çeşme deyince akla eğlence de geliyor. Eğlence tabii ki turizm için önemli bir sektör. Biz her zaman dediğimiz gibi eğlence-dinlence dengesini sentile ayarında tutarak, sesin saatinin değişmesini ümitle bekliyoruz."

 

 

 

 

AYA YORGİ İTİRAZI ÇEŞME MECLİSİNE SAYGI ÇAĞRISI

 

 

 

"Aya Yorgi'nin Dalyan tarafında, Belediye Meclisimizin bypass yapılarak, Bakanlıkça imara açılması söz konusuydu; biz gerekli itirazlarımızı yaptık, gönderdik.

 

Çeşme Belediye Meclisi, Çeşme halkının seçilmiş belediye meclisi. İmar konusunda söyleyecek sözü vardır.

 

Bize sormadan yapılmasını doğru bulmuyoruz. Zaten teknik olarak da çok ciddi hatalar tespit ettik ve bununla ilgili gerekli itirazlarımızı yaptık."

 

 


03.05.2022 16:44:26