Karaburun'da Bilboardlarda Değil, Yüreklerde Olmak Önemli!

CHP Karaburun Adayı Nurşen Balcı’ya yaşatılan eziyet, bir ‘ödüllendirmeden’ ziyade, bir cezalandırma gibi. Bilboardlarda tanıtımlarını görünce, Yarımada'da yüreklerde olmak gerektiğini hatırlatmak istedim. Bakalım Özgür Özel kimin elini kaldıracak?

MUSTAFA OĞUZ 

 

 

KARABURUN’DA BİLBOARDLARDA DEĞİL

YÜREKLERDE OLMAK ÖNEMLİ

 

 

 

Hayatın her alanında söylenegelen sözdür:

 

 

 

Köpeksiz köyde değneksiz gezmek…

 

 

 

Siyaset de bazen masa başında alınan kararlarla, yerellikten ve yerli halkın tercihlerinden uzak, tepeden inme uygulamaların deney alanı haline gelebiliyor.

 

 

Tıpkı Karaburun Yarımadası’nda olduğu gibi.

 

 

CHP’nin 29 Ocak 2024 tarihinde Karaburun Belediye Başkan Adayı ilan ettiği Nurşen Balcı’ya yaşatılan eziyet, bir ‘ödüllendirmeden’ ziyade, bir cezalandırma gibi.

 

 

 

Üye, mahalle temsilcisi, ilçe kongre delegesi, ilçe kadın kolları yönetim kurulu üyesi, ilçe kadın kolları başkanı, İl Kadın Kolları Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği, Kadın Kolları Genel Merkez MYK Yöneticisi.…

 

 

Belediyelerde de bürokrat olarak geçen yılları. Sonuçta Balcı’nın verdiği bir emek var; ancak ‘adaylık tezgahı’nı açtığı yer, Bostanlı Pazarı değil!

 

 

 

Sanki Balcı’nın başkan adaylığı sürecinde ‘belirleyen’ olduğu söylenen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın “Aman başımdan gitsin, kurtulayım da; nereye giderse gitsin aday olsun” demiş gibi bir izlenim ediniyor insan.

 

 

 

Bizzat tanık olduğum CHP Karaburun İlçe Örgütü ziyaretinde gösterilen tepki, çıkarılan “kırmızı kart”lar ve “ithal aday istemiyoruz” pankartları arasında arka kapıdan girdiği ve zorlukla çıktığı CHP İlçe Binası’ndaki, sokaktaki tablo…

 

 

 

İKİ KIZ LİSELİ’Yİ CHP KADIN KOLLARI BAŞKANI NAZLIAKA BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ

 

 

 

 

Kendisi gibi İzmir Kız Liseli olan mevcut – Karaburun Belediyesi’nin tarihteki ilk kadın başkanı CHP’li Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın yereldeki başarısıyla; Nurşen Balcı’nın kendi parti kariyeri yolculuğunun ‘aynı anda cezalandırıldığı’ ilginç bir örnek Karaburun…

 

 

 

CHP Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı, İzmir İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı, Meclis Üyesi, CHP Kadın Kolları Genel Merkez Yöneticisi…

 

 

 

Ancak Nurşen Balcı’nın Belediye Başkan Adayı olduğu topraklar, Börklüce Mustafaların isyan coğrafyası.

 

 

 

Burada yanlış yer seçimiyle yapılan RES ve GES’lere karşı sürdürülen çevre mücadelesi, yüzyıllar öncesinden bugüne bu coğrafyanın genetiğinden taşıdığı kod gibi.

 

 

 

Yani isyanı bastırması zor bir yer.

 

 

 

Önceki gün Karaburun’da Nurşen Balcı’nın belediye bilboardlarında kendini var etme çabasına tesadüfen tanıklık ettim.

 

 

 

MALATYA DARENDELİ

KAYMAKAM BİLE YERLİ KALDI

 

 

 

İlçeye gelen AK Parti adayı eski Kaymakam Eyüp Kaykaç’ın görevde geçirdiği 1,5 yıldan dolayı Nurşen Balcı’ya göre ‘yerli aday’ olarak algılandığı bir Karaburun var şu anda.

 

 

 

AK Parti Karaburun Adayı Kaykaç köy, ev, esnaf, dernek ziyaretlerini tamamlamış, ikinci-üçüncü tura başlamışken; AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ile Mordoğan ve Karaburun’da İlçe Seçim Koordinasyon Merkezlerini açmış, 41 projesini hafta sonu bir toplantıyla duyurmuşken…

 

 

 

CHP Karaburun Belediye Başkan Adayı Nurşen Balcı’nın sadece bilbordlarda görünüyor olması siyasetin ‘kapak kızı’ algısı yaratmaktan öteye gidemiyor.

 

 

 

Salı günü İlçe binasında toplantı yapmış Balcı, hala seçim siyaset çalışması planı olmaması vahim; vahimin ötesinde zaten ilçeyi tanımamakla ilgili bir dezavantajı var.

 

 

 

Tahminim o ki ilan edilen aday Nurşen Balcı da olsa, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 15 Şubat’ta Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda Saat 14:00’te İzmir Aday Tanıtım Toplantısı Buluşması’nda Karaburun Adayı olarak elini kaldıracağı isim Yarımadalı bir isim olacak.

 

 

 

Çünkü partilerin oy makas aralıkları, yerel nitelikli aday olmadan Karaburun’da kazanmayı olanaksız kılıyor.

 

 

Nurşen Hanım, kendi evinde, Karşıyaka’da son dakika basketiyle, Karaburun’da başlamadan biten bir hikayeyle “Yeşil-Kırmızı topraklar”daki evine temelli dönebilir.

 

 

Karaburun’da, siyasetin bilbordlarda kalan başkan adayı olarak tarihe geçebilir.

 

 

Bu duruma son dakika tanık olunacak.

 

 

Hep birlikte göreceğiz.

 

 


14.02.2024 11:43:32