Menderes'in Başkanı Kayalar görevden alındı

Yarımada'nın güzel ilçesi Menderes'te Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, geçirdiği soruşturma nedeniyle adli kontrol altında iken İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırıldı.

Menderes'te sürdürülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu çerçevevesinde gözaltına alınan ve daha sonra çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, soruşturmada adı geçen Meclis Üyesi Ertanç Güleç ile birlikte İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. 

 

 

Bu yeni duruma göre Meclis 1. Başkan Vekili Gürsel Rüzgar başkanlığında, Belediye Kanunu'nun  45. Maddesi gereği, boşalan belediye başkanlığı için,  Meclis üyelerinin Vali tarafından toplantıya10 gün içinde çağırılmasından sonra gizli oylamayla toplanıp Başkan Vekili seçecek.

 

 

Bu toplantıda seçilen meclis üyesi, Başkan Mustafa Kayalar, göreve dönene kadar görev yapacak. 

 

Bu arada CHP İzmir İl Başkanlığı, 8 Temmuz Cuma günü Menderes Belediyesi önünde saat 12:00'da toplanarak bir basın açıklaması gerçekleştirecek.

 

 

Milletvekilleri,belediye başkanları ve partililerin katılacağı buluşma ardından Menderes Belediye Meclis üyeleri ile zaman kaybetmeksizin zirve düzenlenecek. 

 

Başkan Vekili belirleyecek seçimin 18 Temmuz 2022 saat 14:00'de toplanacağı ve üyeler arasından seçim yapacağı öğrenildi. 

 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, parti il binasındaki bayramlaşmasında, Menderes Belediye  Başkanı Kayalar'ın görevden uzaklaştırılması hakkında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu kast ederek, CHP'ye çamur atma girişimlerine izin vermeyeceklerini söyledi. 

 

SEN KANUN MUSUN?

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise tepkisini, twitter mesajıyla, şöyle dile getirmişti: 

 

"Dün mahkemede serbest kalan Menderes Belediye Başkanımız, bugün Suçişleri Bakanı’nın talimatıyla görevden alındı. Atanmış Süleyman Soylu, sen kanun musun ? Dün tutuklatamadın, şimdi kendi yetkilerinle mi yargıyı çiğniyorsun! Sen kimsin de halkın iradesine darbe yapıyorsun?"

 

 


07.07.2022 20:00:00