Menderes Kent Konseyi'nde İki Listeli Yarış

Menderes Kent Konseyi Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Konsey başkanlığına Süleyman Eslik seçildi. Altın madeninden satsuma mandalinine, Gümüldür imarından olası çöp ayrıştırma alanına sorumluluk mesaisi dolu günler, konsey bileşenlerini bekliyor.

Var oluş amacı, faaliyet gösterdiği kentin gündelik hayatına katkı ve sorunlara çözüm modelleri geliştirmek olan, ancak Türkiye'de yerelden genele yansıyan makamına mahkum yönetici tipi ve 'tek adamcı' zihniyetin stres topu muamelesi görmekten öteye geçemeyen Kent Konseyleri, çeşitli ilçelerde genel kurullarını yapıyor. 

 

Ağırlıkla 'silik yönetici' profilleriyle bizzat 'başkana sorun çıkarmayacak isimler' arasından belirlenen yöneticileriyle; kent demokrasisinin tezahürü değil başkan tahakkümünün meyvesi olarak olgunlaşan 'topal demokrasi' unsuru olmaktan öteye geçemeyen Kent Konseyleri, yine de demokrasi kültürünün gelişmesi adına gelecek adına desteklenmesi-yaşatılması gereken kurumlar olması yönüyle özenli yaklaşımı hak ediyor.   

 

İKİ LİSTE YARIŞI, DEMOKRASİ ADINA

KÜÇÜK İNSANLIK İÇİN BÜYÜK BİR ADIM!

 

Menderes Kent Konseyi Başkanlığı için 5 Kasım'da yapılan seçimde iki liste yarıştı. 

 

Ferol Ergün ve Süleyman Eslik’in başkanlık mücadelesinde, kazanan, üyelerin büyük bölümünün tercihi olan Süleyman Eslik, 2021-2024 çalışma dönemi Menderes Kent Konseyi Başkanı seçildi. 

 

Aynı zamanda Kuyucak Mahallesi Muhtarı , yaptığı çalışmalarla ilçede sevilen aktif bir profil olan Süleyman Eslik ve ekibi hızlı başladı.  

 

Konseyin ilk yürütme toplantısında, Hamdi Akçeltik başkan vekili Zahide Kaya yazman, Onur Eştürk genel sekreter seçildi. 

 

 

BELEDİYE BAŞKANINDAN  ORTAK AKIL VURGUSU 

 

 

Genel Kurula ilişkin konuşan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, genel kurul ile yeni bir dönem başladığını savundu, "İlçemize hayırlı, uğurlu olsun. Ortak akıl ile gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kent konseyimize ilçemizin geleceğine yönelik gerçekleştireceği çalışmalarda başarılar diliyorum” dedi.  

 

"MECLİS VE ÇALIŞMA GRUPLARI OLUŞTURACAĞIZ"

 

Menderes Kent Konseyi Başkanı Süleyman Eslik ise Menderes için birlik ve beraberlik ruhuyla çalışacaklarını söyledi.

 

Konseyin kurumsal yapısını güçlendireceklerini belirten Başkan Eslik, şöyle konuştu:

 

“Mevcut ve yeni oluşturacağımız meclisler ve çalışma gruplarıyla kent konseyleri vizyonuna ve misyonuna uygun şekilde, yaşadığımız ilçenin gelişmesine katkı sunacağız. Doğal ve tarihi değerlerimizi, tarım-turizm potansiyelimizi öne çıkaracak projeler geliştireceğiz. Halihazırdaki projelere dahil olup, sivil inisiyatifin yönetim ve karar verme mekanizmalarında yer almasını sağlayacağız. Bu bilinçteki yürütme kurulu üyelerimize ve Menderes Kent Konseyi’nin tüm bileşenlerine başarılar diliyorum." 

 

ÜZERİNE ÇALIŞILACAK ÇOK KONU VAR

 

Menderes, ilçe sınırları içerisinde yer alan ve barajdan kaynaklı İzmir su havzasını-kent yaşam alanlarını tehdit ettiği çevreciler tarafından kamuyouna her fırsatta duyurulan ve yaklaşık 11 yıldır işletilen TÜPRAG-Eldorado Gold Şirketi Altın madeninden-kapasite artış taleplerinden, kent ihtiyaçlarının her an uygulamaya zorlayabileceği Çakaltepe'deki olası Katı Atık Çöp Ayrıştırma Tesisine,  Kent Konseyi'nin bizzat içinde olması gereken süreçlerin odağı konumunda.

 

Yine İzmir'in önceki şubat ayında yaşadığı sel felaketine yurttaşını kurban veren Menderes, su yolları, dereleri ve ormanlarıyla; özellikle imar boyutlu işlemlerde izlenmesi gerekli bir Yarımada coğrafyası.

 

Dünyaca ünlü Gümüldür Satsuma mandalinası bahçelerinin imara açılması gibi tartışılan gündemler hususunda, Belediye ve Konseyin hangi 'ortak akıl'da buluşacakları bu çalışma döneminde görülecek.

 

Belediye Başkanı Kayalar ve Kent Konseyi Başkanı Eslik'in bu ve buna benzer gündemlerde 'kent sorumluluğu'yla nasıl hareket edecekleri, ahenk içinde davranıp davranmayacakları, çalışma süreçlerinde görülecek.

 

 

Her iki kurum arasındaki uyum ve başarının  da karnesi böylelikle ortaya çıkacak. Bu karnenin 'geçer notlarını' zaman gösterecek.   

 

 


09.12.2021 21:20:07