Semiha Berksoy, Tasting Alaçatı'da

9 Eylül'de Tasting Alaçatı açılış gecesinde “Tüm zamanlara dair” temasıyla 111. Yılında Semiha Berksoy, sanatçı kişiliği, yaşamı ve eserleriyle kızı Prof. Zeliha Berksoy’un anlatımıyla anılacak.

 

 

Her yıl giderek artan bir ilgiyle başladığı günden bugüne altmış binin üzerinde ziyaretçi ağırlayan Tasting Alaçatı, bu yıl 10 -11-12 Eylül 2021’de gerçekleşiyor. 9 Eylül'de açılış günü önemli bir etkinlik var.  

 

Gastronomi, tarih, sanat ve doğa alanında önemli etkinliklere imza atan Tasting Alaçatı, uluslararası alanda tanınmış ilk sanatçılarımızdan ve Cumhuriyet döneminin sanat simgelerinden, opera sanatçısı, tiyatrocu ve ressam Semiha Berksoy’un zamansızlığını günümüze taşıyacak.

 

 

 

BERKSOY'DAN İLHAMLA 

 

Geceye damga vuracak sanat projesi ise kadınların sanattaki izini vurgulayan koleksiyonlarıyla tasarımcı Ezra ve Tuba Çetin imzasını taşıyor. Tasting Alaçatı açılış gecesinde sergilenecek koleksiyon, Semiha Berksoy’un sanatından ve yaşamından ilham alınarak hazırlandı.

 

Sanata aşkla büyüyen iki kardeş, kadınların sanattaki varlığı, duruşu, ısrarı ve başarısından kemiklerine kadar etkilendiklerini, büyüdükçe onların hayatları ile evrildiklerini söylüyor. Tasarımcı kardeşler,  “Tıpkı bir Anka kuşu gibi hayatı boyunca kendi küllerinden doğan, o yaşam enerjisini hiç kaybetmemiş ve o aşk ateşini de hep içinde taşımış bir sanatçı Semiha Berksoy gibi. Tıpkı bu topraklarda yaşamış ve yaşayan kadınlar gibi yanar ve o küllerden doğarız.” diyor.

 

Ayrıca 3 parçadan oluşan özel koleksiyon açık arttırmayla satışa sunulacak, elde edilen gelir ise Semiha Berksoy Opera Vakfı’na bağışlanacak.

 

Bu gecenin ardından Tasting Alaçatı sürdürülebilirlik, sıfır atık, geri dönüşüm, çevre bilinci, hakkaniyetli üretim ve farkındalık temalarında etkinliklerle dolu bir içerikle üç gün boyunca devam edecek. İnsanı büyülen güzellikteki Ege’nin yarımadasında, Alaçatı’nın köy içinde ve çevresindeki doğal platolarda gerçekleşen Tasting Alaçatı, aynı zamanda bölgenin en özel mekanlarında birbiri içinde eriyen gurme lezzetler, sohbetler, etkinlikler, atölyeler, müzik, sanat, macera dolu keşifler ve yeni deneyimler sunuyor.

 

“OYUNUN KURALLARINI DEĞİŞTİRİYORUZ”

 

Ezra ve Tuba Çetin, tasarım ve sanat alanlarında ikişer üniversite bitirdikten sonra uzun yıllar dünya markaları için tasarım ve ar-ge alanında çalıştılar. 27 Ekim 2006'da kendi markaları EZRATUBA'yı kurdular. EZRATUBA, 2009 yılında sadece bir Türk tasarımcı markası olarak değil, aynı zamanda hazır giyim sektörü ve couture alanında bir dünya markası olarak Paris Moda Haftası'nda resmi olarak yerini aldı.

 

EZRATUBA, giyilebilir teknolojilerin modada kullanımını başlatan, Türkiye'nin birçok lider kumaş üreticisi tarafından desteklenen; 2012'de küresel hazır giyim endüstrisi için akıllı kumaş geliştirmeye başlayan marka olarak biliniyor. ABD'li Intel ile ortaklaşa oluşturulan giyilebilir teknoloji tasarımları, 2016 yılında Intel World Lansmanı için önde gelen pazarlama kampanyası oldu.

 

EZRATUBA markası, yeni teknolojiler ve bilimle ilerleyen, gezegene ve insanlara azami özen göstererek doğa için çalışan, bio-dinamik tarımdan başlayarak doğaya saygılı ürünler tasarlayan vegan bir marka olarak öne çıkıyor.  

 


02.09.2021 02:41:51