“Suyu Olmayan Bir Yerde Bu Plan Değil, Cinayettir!”

AK Parti 60. ve 61. Hükümetleri Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bizim Yarımada Gazetesi’nin Çeşme Turizm Planı haberlerini ve ÖZLEM Yayın Grubu yayınlarını inceledi ve ‘bir bilen’ vasfıyla yorumladı.

MAHİR DİNÇ

 

Yetki ve sorumluk alan, karar verici konumda Türkiye’nin kültür turizm politikalarına yön veren bir isim Ertuğrul Günay

 

AK Parti 60. ve 61. Hükümetleri Kültür ve Turizm Bakanı.

 

Kırmızı Kedi Kitabevi’nde kitaplarını okurları için imzalayan Ertuğrul Günay’ın imza masası, farklı siyasetlerden isimlerin de buluştuğu birleştirici bir pota gibiydi.

 

 

Günay, kıdemi ve devlet deneyimiyle, bilgece ve açıkça görüşlerini paylaştı.

 

 

Çeşme ve Yarımada Bölgesi’nin bir plana ihtiyacı olduğunu, ancak bunun ön hazırlığının ve eylem planlarının sağlam olması gerektiğini vurgulayan Günay,

 

 

“Turizm Planı, alelacele, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum nedeniyle, hızla kaynak yaratmaya yönelik bir günlük kaygıyla hazırlanmamalı. Yarımada dokusu gözetilerek, bölge insanının, yerel yöneticilerinin, meslek odaları ve sivil toplum görüşlerinin görüşleriyle ortak akıl yolu bulunarak demokratik çerçevede plan hazırlığına yön verilmeli”

 

dedi.

 

 

“MASA BAŞINDA DEĞİL

SAHADA PLAN ÖNEMLİ”

 

 

Planın kapsamı ve merkeze aldığı coğrafya itibarıyla Türkiye’nin en revaçta ve özellikle diğer kentlerden İzmir’e göç rotasının kalbi konumundaki Yarımada’yı kapsamasının önemine değinen Günay, şunları söyledi:

 

 

“Siz gelecek ve ekmek vadeden bir toprak parçasını, bu ülkenin cennet bir köşesini (Ben yaptım oldu) diye planladığınızı düşünüyorsanız, orada bir yanlış vardır. Evet bu bakış açısında da bir plan vardır, ama bu, olsa olsa kişilerin ya da çıkar gruplarının planı olur.

 

Burada, Yarımada’nın, hatta etkisi bakımından tüm İzmir ve Ege’nin günlük yaşamına, istihdamına, bölgenin tesisleşmesine, doğal dokusuna ne kadar hassas yaklaşıldığı önemli.

 

Çeşme’de suyun en büyük eksiklik ve ihtiyaç olduğundan bihaberseniz, oradaki barajın ne zorluklarla sürdürülebilir olduğunu bilmezseniz; masa başında hazırladığınız planlarda golf sahası da olur, devasa havuzlar da. Bu da ciddiyeti ortadan kaldırır, güveni tartıştırır. Ortada bir plan değil bir cinayet planı var endişesine kapılırsınız.”

 


05.01.2022 11:09:03