Urla'da Satılık ve Kiralık Konut Fiyatları 'Katmerli'

Yurt içi ve yurt dışı emlak yatırımı ve doğayla baş başa yaşam arayışında olanların ilk tercihlerinden URLA'da, kiralık ve satılık evlerin bedelleri, talep patlaması nedeniyle uçtu gidiyor.

MUSTAFA OĞUZ

BİZİM YARIMADA - ÖZEL 

(URLA)

 

Son yıllarda dışarıdan İzmir'e yerleşenlerin ilgi odağı olan Urla, bu tercih yükselişiyle birlikte beraberinde sıkıntıların da odağı haline geldi.

 

Özellikle başta İstanbul olmak üzere dışarıdan gelen talepler nedeniyle, emlak piyasası büyük illerin en popüler semtlerindeki fiyatları katlayan ve o semtlerdeki mülk sahiplerini kıskandıracak rakamlara ulaştı.

 

Talebin artması nedeniyle, parası da olsa birçok kişi yeni ev almakta zorlanırken, tarihi eski evlerin de satılığa çıkarıldığı dikkatlerden kaçmıyor.

 

Urla'ya olan talep, ev kiralarının da patlamasına neden olurken, kiralık ev konusunda sıkıntılar baş gösterdi. Özellikle üniversite öğrencileri, yeni evlenenler ve maaşla kirada oturanlar bu artıştan son derece şikayetçi. 

 

RANT BÜYÜK 

 

Urla merkezde, özellikle Sanat Sokağı ve çevresinde, ev fiyatları dudak uçuklatıyor. Hiç bir özelliği ve tarihi,  mimari değeri olmayan iki göz odalı evlerin fiyatı ise 2 milyon TL'den başlarken, bu bölgede daha ve büyük  geniş evlerin fiyatları 5-10 Milyon TL arasında değişiyor.

 

Arazi ve tarla fiyatları ise konutlardaki fiyatlara paralel şekilde her geçen gün artıyor. Artık birikimlerle Urla'da  da ev sahibi olmak ve memur maaşlarıyla ev tutmak, yeni bir eve çıkmak imkansız ve riskli hale geldi.

 

Mahalle aralarında iki göz odalı ev kiraları 3 bin  TL'den başlıyor, eğer evi tutacak olan öğrenci ise,  daha yüksek kira bedeli isteniyor.  Mülk sahipleri, yüksek fiyat eleştirilerini ise 'piyasada talep fazla, talep doğal olarak fiyatı belirliyor' diyerek yanıtlıyor. 

 


08.10.2021 15:35:02