Urla Hakan Çeken Anadolu Lisesi'nde Örnek Dayanışma

Urla Hakan Çeken Anadolu Lisesi adına Okul Aile Birliği, 2 günlük hızlı bir hazırlıkla düzenlediği kermeste, Urla Esnafı, Urla Belediyesi, Urla Zabıtası ve veli desteğiyle önemli bir dayanışma örneği sergiledi.

Ekonomik sorunlarla 2021'i geride bırakan ve 2022'ye zam yağmuru altında uyanan Türkiye'de, sosyal dayanışma ve dayanışma geleneğini sürdüren yurttaşların varlığı, ülkenin sigortası.

 

 

İşte bu imeceye en güzel örneklerden biri, bir hayırsever tarafından eğitim hayatına kazandırılan  Urla'daki bir lisede , İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul idaresi, okul aile birliği,  Urla Esnafı, Urla Belediyesi ve Zabıtası'nın güçlerini birleştirmesiyle gerçekleştirildi.

 

Her şey bir adımla başladı. Urla Hakan Çeken Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği'nin, 'Hep birlikte biz bu işin altından kalkarız' diyerek cesaretle yola çıkan velileri; o velilerin yanında olan Urla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul İdaresi, Urla Esnafı, Urla Belediyesi, Urla Zabıtası'nın desteği motive etti. 

 

 

2 günlük hızlı bir ön hazırlıkla organizasyon sürecini tamamlayan Urla Hakan Çeken Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği, Okul Müdürü Ednan Kılıç, Birlik Başkanı Regayip Özkan Arslan, tüm eğitimci kadrosu ve velilerin el birliği yapmasıyla, son yıllarda örnek gösterilecek bir dayanışma kermesine imza attı.

 

 

 

DAYANIŞMA BÜYÜDÜ 

 

 

 

Örnek gösterilecek dayanışma kermesinde, Urla Esnafı, Urla Belediyesi, Urla Zabıtası ve velilerin desteği, dayanışma çabasına güç kattı.

 

 

Urla Hakan Çeken Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği, kermes hakkında şu bilgilendirmeyi velileriyle paylaştı: 

 

 

"Yağmur olacak ne yaparız, pek çok etkinlik var satabilir miyiz, tüm girişimler önceden ayarlanmış kapalı yerde değiliz, stant bulabilecek miyiz, son dakika haber verdik veliler hazırlanabilir mi gibi sorulara; 8sizin de üstenizden geliriz, bunu çocuklarımız için yapıyoruz her olumluluk bizden yana) diyerek başladık.

 

 

Yağmur hafiften ıslatırken masaları kurduk. Ama herkesin yüreğinden tek şey geçiyordu. Bu gönül işi, her şey bizden yana.

 

 

Gerçekten öyle oldu mu? 

 

 

İnanın daha fazlası oldu. Gıdalar gelince gün sonuna kadar bir damla yağmur düşmedi.

 

Saat 16: 00'ya yaklaşırken, yağmur başlamak üzere toplanalım dedik. Bu arada ricamız üzerine yanımıza müzisyen arkadaşlar gelmişlerdi.

 

Onların da etkisi ile bir anda bir coşku, bir hareket, bir bereket. Yağmurda telaşemizi ve çabamızı gören halk ve velilerimiz bir anda bitiriverdiler ürünlerimizi. Yağmur bizi ıslattığında eşyalarımızı arabalara yerleştirmiştik biz.

 


Beklediğimizden daha büyük veli desteği, Urla halkının duyarlılığı, esnafın  özverisi, Belediyenin, özellikle Zabıta Müdürlüğünün her türlü çözümleri sayesinde çok bereketli oldu satışımız. 

 

"ŞİMDİ SIRA YEMEK VE

SERVİS ÜCRETLERİNDE" 

 

Ne mi yapacağız kazandıklarımızla? 

 

Önceliğimiz ekonomik desteğe ihtiyacı olan çocukları bu soğuk havalarda ısıtmak idi. Onu halkın desteği, esnafın iyi niyeti ile neredeyse tamamladık.

 

Şimdi sıra yemek ve servis ücretlerinde. 
 

 

Eğitim her çocuğun hakkı ama eşit şartlarda diyerek bu şartları elimizden geldiğince desteklemeye devam edeceğiz. 
Sonra yetenekli çocukları özel ilgi alanlarına göre destekleyeceğiz. 

 

 

Spor için, kütüphane için, fen laboratuvarı için, müzik ve görsel sanatlar için sınıflar hazırlayıp çocuklarımıza hediye etmek istiyoruz. 

 

 

Bu konuda bize destek veren; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, velilerimize, Urla halkına, Urla Belediyesi'ne desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. 

 


Bizimle hep tek yürek olan Değerli Okul Müdürümüz Ednan Kılıç ve tüm eğitimci kadrosuna, varlıkları için ayrıca teşekkürler. Çocuklarımız size emanet."

 

 

 

 


01.01.2022 19:42:26