YARIMADA’DA ‘ALTI OK’ ‘AMPUL’E FENA SAPLANDI!

MUSTAFA OĞUZ - KARABURUN 

 

 

 

 

CHP Genel Merkezi’nin İzmir Karaburun’da dışarıdan ilçeyi tanımayan bir kadın adayı ataması ardından, erken zafer ilan eden ve sosyal medyada-yazışma gruplarında rakiplerini tiye aldıkları iddia edilen AK Parti Karaburun Teşkilatının bazı  yönetici ve üyeleri; CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İzmir Aday Tanıtım toplantısında mevcut Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın elini kaldırması ardından siyaseten adeta ‘şoklandı” ve  gardları düştü.

 

 

 

 

Karaburun’da kısa süreli Kaymakamlık görevi ardından ilçede AK Parti Belediye Başkan Adayı ilan edilen Eyüp Kaykaç ve AK Parti Karaburun İlçe Teşkilatı, İlkay Girgin Erdoğan şokunu aralarında yaşadıkları gerilimler sonrasında daha atamamışken, CHP cephesinde önemli bir gedik açmak ve rakiplerinin gardını düşürmek için ‘Meclis Üyeliğine itiraz’ formülü üzerinden yeni bir adım attı. 

 

 

 

Karaburun Ziraat Odası Eski Başkanı Gazanfer Yavaş'ın istifası üzerinden yapılan itiraz, Karaburun İlçe Seçim Kurulu'nca kabul edilerek, Yavaş'ın adaylığı düştü. 

 

 

 

 

ADAYLIK ÖNÜNDE ENGEL KALMADI

 

 

 

Ancak Cumhuriyet Halk Partisi Karaburun İlçe Başkanı Erdal Subaşı’nın 27.02.2024 tarihli dilekçesi ile itiraza itiraz, İlçe Seçim Kurulu aracılığıyla İl Kurulu'nda yapıldı.

 

 

 

İzmir İl Seçim Kurulu, itirazı işleme alarak, Karaburun Ziraat Odası Başkanlığı ve Karaburun İşinsanları Derneği-KARİAD Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği gibi sorumluluklarını görevde kaldığı sürede başarıyla sürdüren Gazanfer Yavaş’ın, CHP Karaburun Belediye Meclis Üyeliği Kontenjan Adaylığı’nın önünde hiçbir engel bırakmamış oldu.

 

 

 

Hakim Mehmet Uyar başkanlığında toplanan İl Seçim Kurulu, Üye Pınar Dayıoğlu ve Remziye Güldür imzasını taşıyan 27.02.2024 tarihli 2024/52 nolu kararla, Karaburun İlçe Seçim Kurulu Kararı’nın İptal kararı sonrası Gazanfer Yavaş'ın adaylığı resmileşti.

 

 

 

 

KİMSEYİ KARALAMADAN

KİMSEYİ KIRMADAN…

 

 

 

 

Partisinin Karaburun’daki saha çalışmasına katılan Gazanfer Yavaş, karar ardından sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, kamuoyuna şu duyuruda bulundu: “Karaburunlu hemşerilerim bugün YSK' dan geri gelen adaletin yerini bulup seçime kaldığımız yerden devam edeceğimizi buradan duyurmak istiyorum. Karaburun için mücadele ve hizmet etmek için çıktığımız bu yolda kimseyi karalamadan, kimseyi kırmadan sen ben değil biz olalım diye çıktık bu yola... Adaletin yerini bulduğunu duyurmak, hep beraber Karaburun’u güzelleştirmek ve korumak için kaldığımız yerden devam diyoruz.”

 

 

 

 

Gazanfer Yavaş, Karaburun Pazarı ve Esnaf turu programında CHP Karaburun İlçe Örgütü saha çalışmasına Başkan İlkay Girgin Erdoğan ile birlikte katılarak "Ben buradayım" mesajı verdi. 


28.02.2024 18:30:00