Yarımada Mitingi Ertelendi, Vali Yarımada Kaymakamlarını Topladı

Çeşme (Yarımada) Projesi'ne karşı 10 Mayıs'ta yapılacağı Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından açıklanan miting 17 Mayısa ertelendi. İzmir Valiliği ise, Yarımada kaymakamlarını 10 Mayıs'ta valilikte topladı ve 'yatırımlar'la ilgili görüştü.

MAHİR DİNÇ

 

YARIMADA yine 'belirsizlik' inzivasına mı çekiliyor? Çeşme Planı olarak biinen plana karşı, CHP'li Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Ali Öztunç, çok sayıda milletvekilinin itiraz açıklaması sonrasında; İzmir'in 'Büyük' Başkanı Tunç Soyer'in duyurduğu 10 Mayıs mitinginin ertelenmesi ve aynı tarihte kaymakamların valilikte toplanarak kararlılık fotoğrafı vermesi yeni bir durum.  

 

 

Geleneksel 16. Yarımada Spor Oyunları 8 yıldır yapılmıyordu, sportif amaçlı faaliyetlerin yer aldığı YARIMADA OYUNLARI, 23 - 29 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. 

 

 

Ancak buradaki durum, bize "YARIMADA OYUNLARI ERKEN BAŞLADI" dedirtiyor.

 

Peki nasıl ?

 

 

Urla gibi bir önemli merkezi kendi yanlışlarıyla akılsızca kaybederek, kayyuma devreden bir Cumhuriyet Halk Partisi yerel iradesinin, YARIMADA'ya sahip çıkabileceğinden endişe duyan çok sayıda duyarlı yurttaşla konuştum. 

 

 

Bakış açıları sorgulamaya değer....

 

Değerlendirmekte fayda var...

 

 

 

Şu anda pek çok CHP'li tepe yönetici Urla'da, Yarımada'nın kalbinde: Eski genel başkan yardımcıları, belediye başkanları, il başkanları, büyükşehir belediye başkanı, hatta İstanbul eski il başkanı...

 

 

Mevcut CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de çiçeği burnunda Urlalı....Yarımadalı. 

 

 

Herhalde biraz önce bahsettiğimiz 'YARIMADA Oyunları' bu aşamada başlıyor...

 

 

CHP ŞAH MI PİYON MU OLACAK? 

 

 

Ama YARIMADA'nın siyaseten 'oyunla' kaybedecek vakti yok. Koskoca CHP, İzmir Büyükşehir, 'katılımın yoğunluğunu sağlamak adına' 10 gün boyunca hiçbir şey yapmayıp, 7 gün ertelemeye gidiyorsa, bu oyunda CHP ŞAH DEĞİL PİYONluğu kabule zorlanıyor olabilir...

 

Bunu zamanla göreceğiz...

 

Süreç nasıl işledi?

 

 

CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da bayram boyunca Çeşme'deydi.

 

Bayramlaşmaya katıldı, esnaf ziyareti yaptı, kasabından alışveriş yaptı, hatta haftalık açıklamasını Çeşme'den yaptı...

,

 

Daha önce 1 Mayıs'ta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından 10 Mayıs'ta yapılacağı duyurulan "YARIMADA - ÇEŞME Projesi'ne Hayır" mitingi, daha yoğun bir katılımın gerçekleşmesi hazırlık çalışmalarının planlanması adına ileri bir tarihe ertelendi.

 

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısıyla Gündoğdu Meydanı’nda yapılacağı kamuoyuna duyurulan mitingin  17 Mayıs'a ertelendiği duyurulmuştu.

 

 

Bu durum üzerine, Yarımada'nın ilçelerinin Belediye Başkanlarının katılımının beklendiği, CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Ali Öztunç'un ise katılacağını ve böyle bir miting yapılacağını ilk kez BİZİM YARIMADA'ya açıkladığı mitingte bir araya gelinememiş oldu. 

 

 

 

"İZMİR'İN KANAL İSTANBUL'U"

 

 

 

Çevreci gruplar ve sivil toplum kuruluşlarınca  karşı uzun süredir eylem, basın açıklaması ve hukuk mücadelesi ile karşı durulan Çeşme Projesi için, CHP tepe yöneticilerinin de son zamanlarda stk temsilcileri gibi "İzmir'in Kanal İstanbul'u" olarak nitelemeye başladığı  bir dönemde, bir araya gelerek ortak ses çıkarılması ötelendi.

 

 

 

VALİ, MİTİNG GÜNÜ KAYMAKAMLARI TOPLADI 

 

 

 

Ancak İzmir Valiliği, Yarımada coğrafyasındaki kaymakamları, daha önce miting tarihi olarak açıklanan 10 Mayıs tarihinde Vilayet binasında bir araya getirdi. 

 

 

İzmir Valiliği resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılan mesajda,

 

"Valimiz Sayın @yskosger ; Karaburun, Çeşme, Urla, Güzelbahçe, Narlıdere, Balçova, Seferihisar kaymakamları ve YİKOB yetkilileriyle toplantı gerçekleştirerek, ilçelere ilişkin proje, yatırım ve güncel konular hakkında bilgilendirme aldı"

 

ifadeleri yer aldı. 

 

 

İzmir Valiliği'nde kaymakamların bir araya geldiği toplantıda İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile konuşulan yatırımlar arasında, Çeşme Planı'nın yer alıp yer almadığına ilişkin bir detaya yer verilmedi. 

 

Kısaca, Yarımada'da var bir 'oyun'....

 

Sonuçlarını hep birlikte göreceğiz....

 

 


10.05.2022 15:25:29