YARIMADA'nın Nefesi, CHP'nin Milletin Sesi Mitingi'nde

CHP'nin İstanbul Maltepe'de '6lı masa'yı oluşturan partilerin temsilcilerinin de katılması beklenen mitingine, İzmir Yarımada ilçelerinden de ciddi oranda bir katılım var.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezanın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla Bursa’dan İstanbul’a alınan “Milletin Sesi” mitingine İzmir'de Yarımada'dan destek veren yurttaşlar Maltepe'ye doğru yola çıktı. 

 

CHP'nin yanı sıra 6'lı masada yer alan partilerin temsilcilerinin de katılması beklenen miting için yola çıkan İzmir Yarımada bölgesinden yurttaşlar, CHP İlçe örgütlerinin kaldırdığı otobüslerle İstanbul'a  gidiyor.

 

CHP'nin Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Menderes, Karaburun, Seferihisar gibi ilçe örgtleri mensupları, saat 18.00’de Maltepe Sahil Miting Alanı’nda yapılacak mitingde yer alacak.

 

 

DEMOKRASİ KÜRSÜSÜ

 

 

Mitingte, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşmadan önce yurttaşlar, yaşadıkları adaletsizliklere ilişkin söz alarak görüşlerini dile getirecekler.

 

 

Mitinge tüm siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları davet edilirken, Türk bayrağı ve CHP bayrağı dışında herhangi bir özel flama ya da bayrak alanda yer almayacak.

 

 

VEKİLLER HALKIN ARASINDAN İZLEYECEK

 

 

Protokol kuralı uygulanmayacak Milletin Sesi mitinginde. CHP’nin MYK, PM ve milletvekilleri, Kılıçdaroğlu’nun miting konuşmasını halkın arasında takip edecek.

 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, mitinge saatler kala sosyal medya hesabından şu çağrıyı yaptı:

 

Herkesin ama herkesin, hepimizin “farklı olabilirim ama eşitim” “haklıysam kazanırım” diyebileceği bir Türkiye için Maltepe’de buluşalım…

 

 

 

Miting için 120 metrelik bir sahne kuruldu, çok sayıda yerli ve yabancı gazeteci de mitingi alanda takip edecek. Yine kültür sanat camiasının tanınmış öncü isimlerinin de mitinge destek mesajları içeren videolarınınbüyük ekranlardan gösterilmesi bekleniyor.

 

 

Drone destekli kameralarla medya kuruluşlarına canlı yayın akışı sağlanacak  mitingde yabancı katılımcılar için çeviri detayı da düşünülerek organizasyona dahil edildi. 

 

 

 

50 ambulans ve 3 sağlık çadırının hazır bekletileceği miting alanında, özel güvenlik ve parti görevlileriyle beraber 5 bin polis de görev yapacak. 

 

 

 

   


21.05.2022 15:00:32