Yılın Karavanacısı: Güzelbahçe Belediye Başkanı MUSTAFA İNCE

Güzelbahçe’nin Başkanı ‘ince’ bakmadı, bireysel silahlanmayı destekler duruma düştü. İki yıl önce dizinden vurulan Başkan Mustafa İnce, bir atış poligonunun açılışına katıldı.

 

CHP’li Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Yelki’de yüzlerce yıllık zeytin ağaçlarının kesilmesi suretiyle go-kart pisti yapılmasına karşı ilçedeki çevrecilerin başlattığı eyleme destek olmuş ve ‘nöbet’ tutmuştu.

 

 

12 Ağustos’ta CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un da katıldığı  son eylem ardından firma araçlarını çekerek projeden vazgeçmişti.

 

 

Bu öncülüğüyle örnek ‘reis’ olduğunu gösteren Başkan İnce, ilçesinde 6 Kasım 2021’de silahı özendiren bir işletmenin açılışına katılarak, hatta kurdelesini keserek; çok sayıda özel okul kampüsüyle dolu ve binlerce öğrencinin tam gününü geçirdiği Güzelbahçe’de silah karşıtlarına kendisini tartıştıracak bir işe imza attı.   

 

 

SİYASİ KARAVANA

 

 

Üstelik iki yıl önce, Aralık 2017’de bir akşamüstü Yalı Mahallesi’ndeki evlerine girerken eşi Nilüfer İnce’nin gözleri önünde silahla dizinden vurulma gibi bir travmayı yaşamasına rağmen,  Başkan İnce, bireysel silahlanmayı teşvik eden bir alanda ‘destekçi’ pozisyonuna düştü.

 

Onun bu tavrı, partisinin politikaları ve açıklamaları göz önünde tutulduğunda, 2021 yılının SİYASİ KARAVANASI olarak kayda düştü.

 

 

Dizilerde içilen milli içkilerin ekranda buzlandığı ya da karartıldığı; SADAT ve 15 Temmuz kayıp silahlarının CHP yönetimince eleştiri diliyle dile getirildiği bir ortamda, Başkan Mustafa İnce de YILIN KARAVANACISI olarak kendini hedef tahtasına koydu.

 

 

NE OLMUŞTU?

 

 

Güzelbahçe'de içinde kafe, spor salonu, kuaför gibi tesislerin de olduğu atış poligonu açıldı. 6 Kasım 2021’deki açılışta, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktar, Bornova Kaymakamı Fatih Genel ve geçmiş dönem İzmir Milletvekili Necip Kalkan açılış kurdelesini birlikte kesmişti.

 

 

20 yıllığına kiralanan, 600 metrekarelik alanda 5 tekli, 2 de VİP tarzında olmak üzere toplam 7 atış hattı bulunan poligonun işletmecisi Sahibi Gökhan Atik, şunları söylemişti:

 

“Türkiye'de ilk olan böyle bir tesis ile artık kadınlar gün buluşmalarını poligonlara taşıdı. Hem stres atıyor hem de eğleniyorlar. Hatta geçtiğimiz günlerde kadınlardan oluşan bir grup altın gününü burada düzenledi. Hem sohbet ettiler hem de poligonda atış yaptılar. İçerisinde dünyaca ünlü giyim markalarının ürünlerinin satılacağı outdoor mağazası ve av tüfekleriyle malzemelerinin de satılacağı başka bir mağazanın da olduğu tesis 6 milyon liraya mal oldu. 13 personelin görev yapacağı tesis, Türkiye'de hem poligon hem outdoor hem de silah satışının birlikte yer aldığı tek yer. İçinde şöminesi olan ve etrafında bekleme alanlarının olduğu eşsiz bir alan.”

 

 

MERMİ ÜCRETİYLE ATIŞ!

 

 

Silaha meraklı olup atış yapmak isteyen fakat silahı olmayanlara da hizmet verdiklerini anlatan Atik, “Bu durumdaki silah severler, poligonumuzdaki 30'a yakın farklı markalardan oluşan tabancamızdan birini seçebiliyor. Merminin fiyatını ödeyerek hem bizdeki silahları kullanabiliyor hem de poligonda atış yapabiliyorsunuz. Ortağım Hakan Altınay ile hedefimiz bu poligonda uluslararası turnuvalar düzenlemek. Atıcılar yetiştireceğiz. 2022'de Uluslararası Tabanca Atış Turnuvası'nı İzmir'de yapmak için girişimlerimiz sürüyor. Büyük ihtimalle bu turnuvayı İzmir'e kazandıracağız” demişti.  

 

 

 


31.12.2021 23:42:06