SİYASET Haber Girişi : 02 Ocak 2024 14:30

CHP Urla, belediyenin 10 yıllık kiralamasına tepkili

CHP Urla, belediyenin 10 yıllık kiralamasına tepkili
CHP Urla İlçe Başkanlığı, Başkan Pelin Karasakal öncülüğünde düzenlediği basın açıklamasıyla 4,5 yıldır kayyumla yönetilen Urla Belediyesi'nin Atatürk Mahallesi'nde denize sıfır arazisini 10 yıllığına kiralamasına tepki gösterdi.

MUSTAFA OĞUZ - URLA 

 

 

 

Urla Atatürk Mahallesi'nde Urla halkına ait 33 dönümlük, denize sıfır belediye mülkiyetindeki arazinin içindeki binaların, Urla Belediyesi'nce 10 yıllığına kiralanmasının gündeme alınması ilçede tartışmaya ve itiraza neden oldu. 

 

 

 

CHP Urla İlçe Başkanı Pelin Karasakal, "Halkın iradesini yansıtmayan bir kayyumun seçime 3 ay kala, Urla’nın geleceğime 10 yıllık ipotek koydurmasına müsade etmeyeceğiz! Urla sizin oyun parkınız değil" diyerek, "Bu Urla’nın sorunudur! Urla’yı seven tüm yurttaşları bu vaziyete dur demeyi davet ediyoruz!" çağrısıyla yurttaşları yeni yılın ilk günü yapacakları basın açıklamasına davet etmişti. 

 

 

 

CHP İlçe Başkanı Karasakal, aralarında CHP'li bazı belediye başkan aday adayları, önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Eski Mülletvekili Alaattin Yüksel, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Asameclis üyesi aday adayları, üyeler, dernek ve sendika temsilcilerinin bulunduğu isimlerin katılımıyla, Urla Belediyesi önünde bir basın açıklaması yaptı. 

 

 

 

Başkan Karasakal, kamuoyunun bilgilenmesi amacıyla gerçekleştirdiği basın açıklamasında, "Bizler yeni yıla girmenin sevincini umudunu taşırken bu belediyenin içinde birileri 2024’ün ilk icraatı olarak bir kiralama işine girişmişler. 4.5 yıldır yaşadığımız kayyum düzeniyle son 3 ayımız kaldı. 3 ay daha sabredip sonra belediyeyi gerçek sahibine halka, hep birlikte kavuşturacağız" ifadelerini kullandı. 

 

 

 

"ÜÇ AYLIK SÜREYİ FIRSAT BİLENLER..."

 

 

 

Başkan Karasakal, şunları söyledi: "Urla 2. Kayyum döneminde, Atatürk Mahallesi'nde, Urla halkına ait 33 dönümlük arazi, bazı müteahhit firmalara Urla Park Projesi adı altında hangi ruhsatlar karşılığı verildi biliyoruz. Şimdi 3. Kayyum dönemimde 3 aylık süreyi fırsat bilenler, batan geminin malları bunlar düşüncesi ile gider ayak Urla’mızın 10 yıllık geleceğine ipotek koymaya çalışıyorlar."

 

 

Başkan Karasakal, Urla Kaymakamı ve Urla Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Gözlet'e şöyle seslendi:

 

 

 

"TÜM URLALILAR ADINA..."

 

 

 

"Sayın Gözlet,

Siz seçilmiş değil atanmışsınız ve Urla’mızın iradesini yansıtmıyorsunuz. Bu kararı siz değil, 3 ay sonra seçimle gelecek belediye başkanı ve meclis üyeleri vermelidir. Yani karar mercii, güzel Urla’mın güzel insanlarıdır. 02.01.2024 tarihli meclis gündeminin 22. Gündem maddesinin ivedilikle gündemden düşürülmesini tüm Urlalılar adına talep ediyorum. Bu konuda Urlalıları tatmin edecek gerekli açıklama yapılmadan da belediyenin önünden ayrılmayacağımı tüm kamuoyuna bildiririm. Urla halkı Urla'yı korumaya kararlıdır ve koruyacaktır!"