EĞITIMHaber Girişi : 24 Ekim 2021 11:20

DEÜ’den İnciraltı'nda 9 Milyonluk Dev Yatırım

DEÜ’den İnciraltı'nda 9 Milyonluk Dev Yatırım
DEÜ 15 Temmuz Sağlık Sanat Yerleşkesi’nde kendi imkânlarıyla hizmete aldığı Ortak Derslikler Binası açıldı. Hotar, "Hizmet kalitemizi daha da artıracak girişimlere öncelik vereceğiz" dedi. Bakalım İnciraltı'nda, Öğrenci Yurdu ne zaman gündemine gelecek?

Türkiye akademik hayatında, DEÜ Rektörü sıfatıyla, 'patates-soğan' krizi yaşanan dönemde, dönemin AK Partili yerel yönetimleriyle eş zamanlı olarak açtığı 'manav'la ve Buca Tınaztepe Kampüsünde 'cami' yer tahsisi ile uzun süre 'akademi dışı' tartışmalarla gündemde kalan Prof.Dr. Nükhet Hotar'ı, kamuoyu, halen devam eden görevi sırasında Bayrak Müzesi açılışı, Öğrenci Yurtlarının bakım-tamiri gibi işlerle de tanıdı.

 

Ayrıca gazetecilere açtığı davalarla da biliniyor. 

 

DEÜ Rektörü olarak, yeni işlerinden birisi ‘Ortak Derslikler Binası’ oldu. İnciraltı Sağlık Kampüsü içinde bir öğrenci yurdunu ne zaman açacağı konusunda bir tarih açıklamayan Hotar, önceki günkü açılışta, (hizmet kalitesini önceleyen girişimlere öncelik vereceğiz) derken, bu girişimlerin içinde barınma sorunu yaşayan ve yurt yerlerinin kampüslerden uzaklığı nedeniyle ders ve sınavlarının yanı sıra İzmir kent trafiğiyle de boğuşmak zorunda kalan DEÜ öğrencilerine yönelik yurt girişimi olacak mı, merak ediliyor.

 

DEÜ’nün 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi’nde yaklaşık 9 milyon TL’lik yatırımla hizmete aldığı ‘Ortak Derslikler Binası’ açıldı.

 

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ve üniversite mensuplarının katılımıyla açılan Ortak Derslikler Binası; başta Tıp, Hemşirelik, Diş Hekimliği Fakülteleri ile Fizik ve Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olmak üzere üniversitenin tüm birimlerine hizmet edecek.

 

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

 

Törende yaptığı konuşmada yükseköğretim kurumlarındaki öğretim ve araştırma faaliyetlerinin kesintiye uğramadan sürdürülebilmesi için güçlü bir altyapı gerektiğini söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Hizmet süremiz boyunca birçok yatırıma imza attık. Spor tesislerimizi, yüzme havuzlarımızı hizmete aldık, birçok yatırımı hayata geçirdik. Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanemizin yapımı ise devam ediyor. Köklü üniversitemizin kendi imkânlarını kullanarak inşa ettiği Ortak Derslikler Binamız da öğretim çalışmalarımızın kapasitesini artıracak ve öğrencilerimize daha konforlu eğitim imkânı sağlayacak. İnsan odaklı ve öğrenci dostu hizmet sunacağımız, yaklaşık 9 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiğimiz Ortak Derslikler Binamız tüm üniversitemize hizmet edecek” dedi.

 

Küresel koronavirüs pandemisinin getirdiği olumsuz şartlara rağmen Ortak Derslikler Binası’nı kısa sürede tamamladıklarını ifade eden Rektör Hotar, “Bildiğiniz üzere; geçtiğimiz hafta iki değerli bakanımızın katılımıyla üniversitemizin 2021-2022 Akademik Yılı Açılış törenini gerçekleştirmiştik.

Duygularımızı, düşüncelerimizi ve öngörülerimizi paylaştığımız programımızda, eğitime verdiğimiz katkıların teşekkürü hak ettiğini düşünüyoruz. Rektörlük olarak, bundan sonra da yatırımlarımıza devam edecek; hizmet kalitemizi daha da artıracak ve çeşitlendirecek girişimlere öncelik vereceğiz. Birçok ilki ve yeniliği aile fertlerimizin takdir ettiğimiz gayretleri sayesinde üniversitemize kazandırdık. Bundan dolayı kıymetli mensuplarımıza içtenlikle teşekkür etmek istiyoruz. Ve tabi ki üniversitemize maddi-manevi her imkânı sunan aziz milletimize de huzurlarınızda en derin şükranlarımı sunuyoruz. Ortak Derslik binamızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor; öğrencilerimize ve hocalarımıza başarılar diliyoruz" diye konuştu.

 

ORTAK DERSLİKLER BİNASI

 

15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi’nde yer alan Ortak Derslikler Binası, yaklaşık 9 milyon TL yatırımla tamamlandı. Toplam 5 bin 742 metrekare kapalı alanı bulunan binada; sekiz adet 80 kişilik seminer salonu, dört adet 220 kişilik amfi, 70 kişilik okuma salonu ve 50 bilgisayar kapasiteli bilgisayar salonu bulunuyor.

 

Ortak Derslikler Binası’nda ayrıca; 536 dolap kapasiteli soyunma odaları, idari bürolar, depolar ve mescit de yer alıyor.  

 

Kablosuz internet ağının kurulduğu yapıda, engelli bireylerin ihtiyaçları da göz önüne alınırken seminer salonları ve amfi girişlerine akıllı öğrenci yoklama sistemleri de yerleştirildi.