KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 14 Ağustos 2024 11:30

Gülümay Çiraz’dan ‘Görsel Zamanlar’ Alaçatı Peri Art’da

Gülümay Çiraz’dan ‘Görsel Zamanlar’ Alaçatı Peri Art’da
Ressam Gülümay Çiraz’ın 3. Kişisel sergisi ‘Görsel Zamanlar’, Alaçatı Peri Art Galeri'de sanatseverlerle buluştu. Küratörlüğünü Özer Ulukaya’nın yaptığı sergi, 20 Ağustos Salı gününe kadar görülebilecek.

 

 

Sergisinde yansıtmak istediği düşünce ve duygular ile sanat hakkında konuşan Ressam Gülümay Çiraz, sanatın türevli olmasının beklendiğini söyledi.

 

 

 

 

 

Duygularımızın ve düşüncelerimizin yoğunluğu‘‘ olduğu gibi gördüğümüz’’ nesnelerin gerçek yansımasını ortadan kaldırdığını söyleyen Çiraz, “Aynı düşünce farklı biçimlerde de anlatılabilinir. Duygu ve düşüncelerin zamansal farklılıkları zemin üzerinde bir denge yaratmamıza yardımcı olur. Başlangıçta         gördüğümüzü daha sonraki çalışmalarda duygu ve düşünce yoğunluğu ile yorumladığımız zaman ilk izdüşümünden çok daha farklı bakış açısı sergilediğini görebiliriz” dedi. 

 

 

 

 

Oluşum sürecindeki duygu düşünce ve zaman kavramlarının bütüne ulaşmamızı sağladığına dikkat çeken Çiraz,“ İçsel dünyamızdaki duygu derinliği anlatmak istediklerimizi bizden bağımsız değerlere dönüştürür ve bütünselleştirir. Sergimi bu gözle gezebilirsiniz” dedi.

 

 

 

 

Gülümay Çiraz Kimdir?

 

 

 

 

1969 Gaziantep’de doğan Gülümay Çiraz, Gazi Üniversitesi Resim-iş Eğitimi Fakültesi Grafik Bölümünden mezun oldu.

 

 

 

Bir süre grafiker olarak çalıştı. 1994’ten beri Türkiye’nin farklı şehirlerinde Görsel Sanatlar Öğretmenliği yaptıktan sonra 2010’den beri Çankaya Halk Eğitim Merkezinde Karakalem Resim, Suluboya Resim ve Yağlıboya Resim eğitimleri vermektedir.

 

 

 

 

 

Yurtiçi ve yurtdışında Yunanistan, Bulgaristan, Mısır, Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesi Resim Çalıştayı gibi birçok sergiye ve uluslararası resim çalıştaylarına davet edildi. Gülümay Çiraz çalışmalarını Ankara bulunan atölyesinde sürdürmektedir.