GÜNDEM Haber Girişi : 10 Temmuz 2024 23:36

Narlıdere'de Bir Blok Kül Olmuştu, Folkart Life'da da Yangın

Narlıdere'de Bir Blok Kül Olmuştu, Folkart Life'da da Yangın
Folkart Life Bornova'da bir dairede çıkan yangına İzmir İtfaiyesi müdahale ediyor. Nisan 2023'te Narlıdere Folkart'ta bir blok yanmıştı.

Bornova'da bulunan Folkart Life'da, bir daireden alevler yükseldi.

 

 

Dairedeki yangının İzmir'de akşam etlkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle yayılma riski bulunurken, itfaiye ekipleri ihbar üzerine olay yerine geldi ve alevlere müdahaleye başladı. 

 

 

 

 

 

27 NİSAN 2023'TE NARLIDERE YANMIŞTI

 

 

 

 

Folkart'ın İzmir'deki ilk projesi Narlıdere Yenikale Mahallesi'ndeki 4 bloktan oluşan sitede 27 Nisan 2023'te yangın çıkmıştı ve 4 bloktan oluşan sitede bir blok tamamıyla kül olmuştu. 

 

 

 

 

Patlama sesleri arasında yangına müdahale eden İzmir İtfaiyesi 8 saatlik çalışma sonucu yangını söndürebilmişti.  Dumandan 7 site sakini etkilenmiş ve bir yurttaş hastanede, 6 yurttaş ise ambulansta müdahale edilmişti.

 

 

 

 

Narlıdere Folkart yangınında 3 köpek ve 2 kedi de yaşamını yitirmişti. 

 

 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 12 Mayıs 2023'te kamuoyuna yansıyan yangın raporuna göre, yangın öncesinde 1. ile 2. kat arasında, aydınlatma amacıyla tesis edilen armatür veya kablo şaftı içindeki enerji besleme hattında bir kısa devre meydana geldi.
 

 

 


Bu kısa devrenin önce kablo izolasyonunu buradan da yanıcı tozları, duvar üzerine harç kullanılarak monte edilen yalıtım malzemesini, sentetik elyafı ve dekoratif ahşap yüzey kaplamasını tutuşturduğu ve yangının bu şekilde başladığının tahmin edildiği belirtildi. 

 

 

 

 

Binanın betonarme ve tuğla donatısının dış kısmında kaplı bulunan belirli yıllarda verniklenen dekoratif ahşap kaplama olmasının, yanma neticesinde yanıcı maddelerden çıkan gazların, ısının ve dumanın yanıcı ahşap duvar kaplaması arkasında birikerek yanmanın hızını ve şiddetini arttırdığı vurgulanmıştı. 

 

 

 

Bornova'daki yangının çıkış nedeni, yangına müdahale eden İzmir İtfaiyesi ekipleri tarafndan düzenlenen rapor ardından netleşecek. 

 

 

 

SÖNDÜRÜLDÜ 

 

 

 

 

Folkart Life'da bir evin balkonunda çıkan yangının kısa sürede İzmir İtfaiyesi ekiplerinin acil müdahalesiyle kontrol altına alınıp, diğer dairelere sıçramadan söndürüldü. İlk bulgular, evin balkonunda izmarit kaynaklı bir yangın olduğunu gösteriyor.